мясо, буженіна, буженина, буженина по-домашнему, рецепти, готовим, мясо від чпк, черкаський мясокомбінат, вкусные рецепты, готовим дома, как приготовить мясо, рецепты вкусного мяса
Буженина по-домашньому
Буженина - одне з найвідоміших страв української кухні. Як правило, це запечений шматком свинячий окіст.
Для початку придбайте свіжий шматок свинячого окісту у фірмовому магазині ТД «Черкаська продовольча компанія». М'ясо від «Черкаської продовольчої компанії» - це завжди висока якість, користь та смакота.

М'ясо спочатку потрібно обмити під проточною водою, гарно просушити (паперовими рушниками або залиште в друшляку). Коли вода стече, перекладіть м'ясо в зручну миску.

Поки обсихає м'ясо, очищені зубчики часнику нарізати тонкими довгими пластинами.
Підготуйте суміш спецій: чорний перець, червоний перець, духмяний перець і базилік змішайте в піалі (спеції підбирайте за смаком).
Порізаний часник перемішайте зі спеціями.
Додайте сіль. Кількість солі залежить від ваги шматка м'яса. Розрахунок такий - на 1 кг м'якоті береться чайна ложка кухонної солі (з невеликою гіркою).

Тепер можна займатися м'ясом. М'ясо повинно бути сухим, інакше сіль, всі спеції і гірчиця з нього зтечуть. Гострим ножем зробіть в м'ясі проколи і вставте в дірочки часник, який заздалегідь обваляли в спеціях і солі. Нашпигуйте м'ясо з усіх боків, гарно обітріть його сумішшю солі і спецій. Потім м'ясо з усіх боків гарно змастити гірчицею (гострою, напівгострою, зернятами – за смаком).
В такому вигляді м'ясо накрити кришкою і поставити у холодильник на 12 годин. Через вказаний час м'ясо дістаньте та залиште на годину при кімнатній температурі. Потім перекладіть на фольгу і гарно та щільно зафіксуйте краї. Від того, наскільки ретельно ви запакуете м'ясо, залежить кінцевий результат. Якщо фольга загорнута нещільно, витече м'ясний сік і буженина вийде сухою.

Обережно перекладіть м'ясо на деко, поставте в холодну духовку. Зробіть невеликий вогонь, через 10 хвилин збільште вогонь і прогрійте духовку до 1800С. При цій температурі запікайте 1-1,5 години. Потім температуру знижуйте до 1600 С градусів і потримайте м'ясо ще 15-20 хвилин.
Вогонь вимкніть, залиште свинину остигати в духовці.

Через 1,5-2 години розгорніть м'ясо, перекладіть його на блюдо. М'ясний сік злийте в окремий посуд. М'ясо накрийте і поставте в холодильник на ніч.

Подають буженину як холодну закуску, нарізавши тонкими скибочками.
Краща приправа до неї - тертий хрін з буряком, але гірчиця теж згодиться.
НА ЗАМІТКУ. Щоб в домашніх умовах буженина не підгоріла під час запікання, на деко періодично підливайте гарячу воду.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!


З «ЧПК» ЗАВЖДИ СМАЧНО!

скачать dle 12.0