помидори, фарш, свинячий фарш, смачно, смачний рецепт, помідори з варшем, ТОВ ЧПК, фаршированые помидоры, помидоры с фаршемЗапечені помідори з фаршем по-арабськи

Як смачно приготувати помідори? Відразу ж спадає на думку, що це овочевий салат або томати, фаршировані всілякими начинками: сиром, грибами, часником, зеленню тощо.

Пропонуємо вам смачний рецепт - запечені помідори з фаршем по-арабськи.

Гаряче блюдо з помідорів виглядає святково і красиво, а готується дуже просто. Але незважаючи на простоту приготування, результат виходить відмінним - запечені помідори у духовці повністю просочуються м’ясним фаршем, стають м'якими і дуже смачними, насичуються смаком ароматних спецій.



СКЛАДОВІ:
- свинячий фарш від ТМ «ЧПК» - 500 г
- зіра мелена - 0,5 ч. л.
- помідори - 1 кг
- цибуля - 1 шт.
- перець чілі - 2 шт.
- суміш мелених перців - 3 щеп.
- сіль - 0,5 ч. л.

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
- олія соняшникова - 1 ст. л.
- томатна паста - 0,5 ст. л.
- цукор - 1 ч. л.
- сіль 0,5 ч. л.
- вода 1 ст.

ПРИГОТУВАННЯ
У глибокій мисці з'єднати свинячий фарш від ТМ «ЧПК» і цибулину, подрібнену або перекручену на м’ясорубці. Додати 0,5 ч.л. меленої зіри, 0,5 ч.л. солі і 2-3 щіпки суміши мелених перців. Гарно перемішати свинячий фарш ТМ «ЧПК» і злегка відбити, щоб м'ясо краще тримало форму і не розвалювалося.

У кожному томаті зробити по 2-3 поперечних надрізи, не доходячи до місця кріплення плодоніжки приблизно на 1 см, щоб часточки трималися між собою і в них можна було укласти фарш.

З свинячого фаршу ТМ «ЧПК» сформувати кульки і вкласти їх у розрізи помідорів. Фаршировані помідори викласти у форму для запікання, змащену олією. Зверху викласти цілі перчики чілі - при запіканні вони дадуть легку гостроту і приємний аромат.

Приготувати заливку: розвести томатну пасту в склянці води, додати в неї 0,5 ч.л. солі і 1 ч.л. цукру, перемішати. Залити цією сумішшю помідори (рідини не повинно бути занадто багато, адже томати дадуть свій сік).

Запікати помідори при температурі 1800 С протягом 30 хвилин. Потім збільшити температуру до 2200 С і готувати ще 10 хвилин, щоб м'ясо зарум'янилося і випарувалася зайва волога.

Запечені помідори з фаршем по-арабськи готові! Їх можна подавати як повноцінне гаряче блюдо, присипавши зверху рубаною петрушкою. В якості смачного доповнення підійде сметана або легкий часниковий соус.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!


З «ЧПК» ЗАВЖДИ СМАЧНО!

скачать dle 12.0